Rabu, 21 Disember 2011

---Apakah erti solehah pada kita? ---

 
بسم الله الرحمن الرحيم
 
Assalamualaikum...moga kita sentiasa dilimpahi dengan rahmat daripadaNya
~InsyaAllah~
 
Nak tak jadi muslimah yang solehah, mukminah?
Siapa yang akan jawab tidak kan?
Saya sendiri pun nak...
Ibaratnya, sebenarnya wanita sangat sukakan pujian...tapi, sering menolak pujian!
 
Memang pelik...tapi, hati over the moon bila dengar pujian ke atas diri...
Namun begitu, Alhamdulillahi Rabbil 'Alamin.
~Segala pujian hanyalah untuk Allah, Tuhan sekalian alam~
 
Jadi, berbalik kepada tajuk...
Tak ramai,
Muslimah yang cukup kuat untuk menjadikan pengetahuan itu suatu amalan
Tak ramai,
Muslimah yang sebenarnya mencari hikmah dirinya diciptakan Tuhan
Tak ramai,
Muslimah yang cuba mendalami apakah erti suatu keimanan
Namun ramai,
Muslimah yang bercakap tapi tidak amalkan
Muslimah yang menyeru tapi terkapai-kapai
Muslimah yang hanya pada semangat tapi bukan pengetahuan...
 
Sejauh manakah kita sebenarnya,
mungkin hanya satu inci dari alam dunia
sedangkan dah bertahun kita cuba mengejar alam sana

Memahami bukan setakat mengetahui
Tapi memahami itu mampu membuka segenap pintu di hati
Memahami bukan setakat mendalami
Tapi mestilah cukup untuk melonjak tarbiyah diri
Memahami bukan setakat mempersoalkan
Tapi hendaklah mencoret sebuah kesan
Memahami bukan semudah yang kita sangka

Kerana...
Hanya dengan memahami,
We can understand and practice...
And of course,
Islam can be our way of life... 

~Suatu yang sangat terkesan, apabila saya mendengar luahan Solehah Wan Nur Mazuani
Mari sama2 kita saksikan =) APA ERTI SOLEHAH PADA KITA?


 
 

Selasa, 20 Disember 2011

‌Sharing....Revolusi Syria


بسم الله الرحمن الرحيم

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, pd 6 Disember, hari Selasa yg lepas, wakil KSA telah sempat hadir mendengar Perkongsian Antarabangsa mengenai Revolusi Syria, di Dewan Banquet UPM. Penyampai perkongsian tersebut ialah Al-Syeikh Dr. Khaled Hasan Hindawi, yang merupakan pembantu khas kepada Al-Syeikh Dr. Yusof Al-Qaradawi. Al-Syeikh Dr Khaled berasal daripada Syria, namun kini menetap di Qatar. Beliau melawat ke Indonesia dan Malaysia, serta bertemu wakil-wakil kerajaan kedua-dua negara dan rakyat umum, dalam misi menerangkan situasi sebenar Revolusi Syria.

Kini Revolusi di Syria telah masuk 8 bulan dan keadaan sebenar disana adalah sgt dahsyat. Rakyat dibunuh, diseksa, para wanita diperkosa, dan pelbagai lagi kekejaman yg dilakukan oleh rejim Bashar Al-Asaad terhadap rakyat Syria sendiri.

Latarbelakang Syria
- Syria diperintah oleh golongan syiah yg sesat
- Komponen rakyat Syria: 6% syiah, 10% kristian, 84% Islam
- Syria merdeka drp Perancis pd tahun 1945
- Pada 1971, Hafiz Al-Asaad menjadi Presiden Syria selama sekitar 30 tahun
- Kini anaknya, Bashar Al-Asaad menjadi Presiden Syria setelah kematian bapanya, Hafiz

Asaad & Israel
Asaad mendakwa negara Syria benteng yang berdepan dengan Israel – satu pembohngan kerana tak pernah sebiji peluru pun ditembakkan ke arah Israel, Bukit Golan yg dirampas israel drp Syria masih menjadi milik Israel; malahan pihak tentera rejim Asaad memilih utk membunuh penduduk Syria yg tinggal 6 km drp sempadan israel, berbanding membunuh tentera israel di sempadan
- Bashar Asaad dan saudara perempuannya Bushra menghubungi Netanyahu yang menyatakan bahawa Bashar tetap pemimpin yang menjaga maslahah Israel

Punca Revolusi Syria
- 28 orang murid sekolah rendah yang bermain2 telah menulis protes di papan dinding yg mengutuk rejim Bashar. Kanak2 ini kemudiannya telah ditangkap – seorang dibunuh dan selainnya diseksa, dengan cara mencabut kuku2 tangan dan kuku2 kaki mereka
- Apabila para bapa mahu mengambil anak2 mereka, para penyiksa mengatakan bahawa “biar kami bersama wanita kamu supaya dapat anak baru!”(memperkosa isteri2 mereka supaya melahirkan anak baru)
- Perkara ini merupakan sesuatu yg sangat menghinakan!!
- Perkara ini telah mencetuskan Revolusi Syria

Rakyat Syria Bangkit!
- 15 Mac 2011 bermula pemberontakan besar-besaran hingga kini
- 157 tempat memberontak (hancurkan patung Asad); Jumaat 2 Disember yang lepas 3 juta rakyat memberontak
- Pada mulanya Asad menggunakan senjata sementara rakyat tidak menggunakan senjata
- Damsyik dan Haleb pun sudah mula bangun
- Sebuah kampung 6 km dari Golan diserang, tapi Asad tidak pula menyerang Israel yg merampas Bukit Golan itu
- Kini 29,000 orang tentera telah berpaling tadah meninggalkan rejim dan berpihak kpd rakyat Syria. Mereka berkawal melindungi rakyat Syria

Kekejaman pihak rejim
- Kini sudah 10,000 syahid (termasuk budak Kristian yang mati), ada juga puak Druz bersama-sama pemberontak
- 39,000 rakyat telah cedera
- Sekitar 100,000 dipenjara dan diseksa, mata dicungkil, lidah dipotong, 413 syahid setelah diseksa
- 400 kanak-kanak syahid
- Wanita diperkosa depan suami
- Dalam satu kejadian, hospital diserang menyebabkan 19 doktor dibunuh, dan 40 orang pesakit dibunuh
- Zainab al-Husni berusia 23 tahun cuba diperkosa oleh tentera. Namun beliau melawan – beliau diseksa dan terus anggota badannya dipotong 4 kerat, kemudian dilemparkan ke depan keluarganya
- Umm ‘Abdillah diperkosa oleh lima orang tentera, mereka mengatakan bahawa anaknya bukan Abdullah tapi ‘Abdu Bashar, ‘Abdu Maher (saudara Bashar Asad)
- Pemberontak yang ditangkap dipaksa menukar syahadah kepada lailahaillabashar (kelihatan jelas dalam video yang dikongsikan)
- Kapal terbang, 400 kereta kebal digunakan untuk menyerang rakyat dan 21 masjid serta 4 gereja telah dimusnahkan
- Kini seramai 16 000 orang pelarian rakyat Syria berada di sempadan Turki


Itulah serba sedikit info/maklumat yg benar yg KSA dapat kongsikan kpd Sahabat Aqsa dan para pelawat sekalian. Pihak KSA harap agar Sahabat Aqsa/pelawat/pembaca dapat 'share' info ini kpd rakan2 yg lain.
Marilah kita banyakkan berdoa kpd Allah swt agar membantu dan melindungi rakyat Syria yg dalam kesusahan.

Boleh juga lihat di link ini.

Khamis, 15 Disember 2011

Kisah Ayat Kursi


بسم الله الرحمن الرحيم

 Assalamualaikum....=) Insya Allah esok saya nak balek asrama dah....
Asif sangat dah abaikan tanggungjawab yang sendiri mau pikul ni 
(wat blog tp maleh nak update ==')
~Astaghfirullahal'azim~

Di sini saya ada sedikit perkongsian...
About "Ayatul Kursi"
saya dengar cerita nieh dari Tanyalah Ustaz TV9


Ceritanya bermula dengan tanggungjawab yang diamanahkan Rasulullah SAW kepada Abu Hurairah ra. Iaitu? beliau diamanahkan untuk menjaga gedung harta zakat...
Rasulullah SAW sangat mempercayai beliau untuk memegang amanah itu.


Sehinggalah pada suatu hari,
di mana Abu Hurairah mendapati ada barang yang hilang setelah dibuat semakan...
Kemudian, beliau bertekad untuk mencari siapakah pencuri tersebut.
Jadi, beliau pun menunggu dan memerhatikan gedung itu pada hari2 yg berikutnya.
Dan, akhirnya pencuri itu dapat ditangkap.


Pencuri itu adalah sejenis makhluk kecil (bak kata org2 zaman moden ni, toyol)
Lalu ditanyalah kepada makhluk tersebut, gerangan apakah kamu mencuri? -.-
Makhluk itu menjawab bahawa dia sangat lapar kerana dah berhari-hari tidak makan.
Jadi, kerana kasihan...Abu Hurairah pun membebaskan makhluk itu dengan peringatan supaya tidak melakukannya lagi.


Namun begitu, buat kedua kalinya, harta zakat tersebut didapati hilang.
Operasi yang sama telah dijalankan Abu Hurairah dan
pencurinya merupakan makhluk kecil itu juga... lalu ditanya 
mengapa masih mencuri harta zakat?
Makhluk kecil itu menjawab, "Isteriku serta anak-anakku sedang kebuluran."
Maka sekali lagi, 
makhluk kecil itu dilepaskan setelah diperingatkan untuk tidak mencuri lagi.


Setelah 3 kali berturut-turut harta zakat kurang bilangannya, 
Abu Hurairah tidak berdiam diri...
Malangnya, makhluk kecil itu juga yang mencuri buat kali ketiga...
Berkatalah Abu Hurairah kepadanya,
" Kali ini aku akan membawa kamu berjumpa Rasulullah!"
Maka bergetarlah seluruh badan makhluk itu...
dia sangat takut untuk dibawa berjumpa Rasulullah. 


Lalu berkatalah makhluk kecil itu," Aku tidak mahu dibawa berjumpa Baginda. Aku takut...Aku berjanji tidak akan mencuri lagi. Bacalah ayat kursi, nescaya aku tidak akan mengganggumu dari malam hinggalah keesokkan pagimu."


~Menurut cerita tersebut, dari situlah hikmahnya Ayat Kursi itu sebagai pelindung kepada hambaNya...InsyaAllah, marilah bersama kita amalkan baca Ayat Kursi, mohon perlindungan dari Illahi =)

---Wallahu'alam---

Isnin, 7 November 2011

Everything Begins with TARBIYYAH...


بسم الله الرحمن الرحيم


 Alhamdulillah, now I knew that actually we don't know and lost the most important element in reviving this Ummah.

What this reviving meant for us to do something? 
What is the important element?
What is it?

Once this things brought ISLAM to the top of the world...
ISLAM once is 2/3 of world!
But then, one by one disappeared from our hand.
Palestine, Tunisia, Malaysia?!
ISLAM which once on the top is now on the foot.

Let's look back, in the past...
EVERYTHING BEGINS WITH TARBIYYAH 

Tarbiyyah must be in our daily life. How? Bitaqarrub Allah!---InsyaAllah
By this tarbiyyah we actually can see the different between human resources and financial resources. 

We can say anything but we can do nothing,
We not understand as the Sahabah understand,
we not sacrifice as we scared to be sacrified,
We  do not believe cause we not feel the tarbiyyah...

REMEMBER!
DAKWAH and TARBIYYAH both is very important element, without one of this element you cannot achieve UKHWAH and IMAN...
 KERANA SEBUAH TARBIYYAH 

Yes, we love this religion...so stand up and do something!
Maybe this is the path where we can start from!
I'm really sure...InsyaAllah!


If this is the way we choose, 
we should not U-turn

" Wahai orang-orang yang beriman! Maukah kamu aku tunjukkan suatu perdagangan yang dapat menyelamatkan kamu dari azab yang pedih? (Yaitu) kamu beriman kepada Allah dan Rasul-Nya dan berjihad di jalan Allah dengan harta dan jiwamu. Itulah yang lebih baik bagi kamu jika kamu mengetahui."
( Surah As-Saff 61:10-11)

there's only one way, 
no other way and shortcut
Please do something! 
 ~InsyaAllah!~

Sabtu, 16 Julai 2011

Su'ul Khatimah~Husnul Khotimah!~You choose...


بسم الله الرحمن الرحيم
InsyaAllah~ before go back to hostel... I have something to share..:D
Last Saturday, watching Imam Muda 2...theme~KEMATIAN
Again, they need to face very adventurous task....with prisoners who will end up their whole life inside the prison...there are only 8 of them left.
---This second season of Imam Muda, is really exciting! All those Imam Muda always exposed theirself to ummah (i didn't mean selfish), 
but this is the real activities that all imam should done. 
A very good approach to public! By advising them, knowing ummah's problems...
CONGRATULATIONS!!!
BARAKALLAH LAKUM :D
When Imam Muda on segment 'pemberian hujah' I've got banyak ilmu yang new and deeper understanding mostly about the question that had been asked. One of the most attracting me...about Husnul Khotimah and Su'ul Khotimah...
Husnul Khotimah and Su'ul Khotimah
    As all of us now, 'setiap yang bernyawa pasti akan menemui kematian'... Allah emphasized this ayatul Quran in three Surah, Surah Ali Imran, Surah Al-Ankabut, ( one more, forgot ma ! ) What can we see here, death is for sure and very important. Death is also the start point where a new life begin, which can be called 'Revenge Time' where here, what u give, you'll get it back!
   And for every living things who'll face death, we also will face SAKARATUL MAUT ... Sakaratul Maut is the moment when the 'roh' is  separated from body. The pain that faced by the body is Sakaratul Maut. In the ranking of pain, Sakaratul Maut is the top sickness for living body while 'bersalin' is the second most painful pain in the world.
  
   But how can we describe SAKARATUL MAUT??? Do you remember the story of Rasulullah, when he faced the sakaratul maut? He asked Aisyah r.a to bring a bowl of water in order to stand on the sickness! Rasulullah, the messenger of Allah have to face that level of sickness, so what about us? 

    Didn't we remember that Rasulullah telah bersabda, " Ya Allah, jika beginilah sakitnya sakaratul maut ini, maka Kau himpunkanlah sakit semua umatku kepadaku, Ya Allah" I am very sad when i heard this story...this show how deep Rasulullah love us, his ummah! Sometimes this story make me try to take care good of myself.

*TRY TO SEE THIS VIDEO CLIP! CLICK HERE!

   Actually, before we born, we had promised to Allah! " Inna solati, wa nusuki, wa mahyaya, wa mamati, lillahi Rabbil 'Alamin! " That we had promised to HIM, so remember to never break our promise! Because, " Inna azaballah SYADID! "   ~this zikr is for me as well...~


* TRY TO SEE THIS VIDEO CLIP! CLIK HERE!


PERJUANGAN MUJAHID MEMBURU SYAHID!
MUJAHIDAH BERNYAWA DEMI AGAMA!
  
 

Selasa, 7 Jun 2011

Tadabbur Lagu; Menunggu di Sayup Rindu-Maidany



In The Name Of Allah, I begin...

Alhamdulillah, bibarakatillah... I able to write my newest post to be shared together... First of all, salawat for The Prophet, Muhammad SAW wa Alihi wa Ashabihi Ajma'in...

So for this opportunity, I would like to share a very interesting nasyid, 
entitled; Menunggu di Sayup Rindu

this nasyid is not famous and I knew it because I read a muslimah's blog
one of her statement, she talk about this song that given by an akh to her zaujah-to-be       on the moment they had engaged...
the lyrics mentioned, ' kekasih kan datang sesuai dengan iman dihati!' 

 so let's tadabbur this nasyid...
we discover the 'khazinatul asrar' 
the truth or ibrah that we can obtained...InsyaAllah!

Maidany - Menunggu Di Sayup Rindu
 

ooo... burung pun bernyanyi
melepas segala rindu
yang terendam malu
di balik qolbu

ooo...angin pun menari
mencari arti
apakah ini fitrah
ataukah hiasan nafsu

di dalam sepi ia selalu hadir
di dalam sendiri ia selalu menyindir
kadang meronta bersama air mata
seolah tak kuasa menahan duka

biarlah semua mengalir
berikanlah kepada ikhtiar dan sabar
untuk mengejar...

sabarlah menunggu
janji ALLAH kan pasti
hadir tuk mdatang
menjemput hatimu

sabarlah menanti
usahlah ragu
kekasihkan datang sesuai
dengan iman di hati

bila di dunia ia tiada
moga di syurga ia telah menanti
bila di dunia ia tiada
moga di syurga ia telah menunggu
Wanna Tell Something...
     
         This nasyid sebenarnya talk about feeling someone yang tersangat-sangatlah malu... How's the person tries as hard as he could to hide and patience very well, until the moments come! Absolutely the most suitable moment :D
         
          We can see, at first, this person think that he should keep the feelings or not? Because he is very worry yang perasaan tuh akan jadi satu hiasan nafsu dalam qolbu! and when he thought that the feelings is hiasan nafsu, dia start to convince...( surely, bukan mudah nak beat nafsu! ).
           
         So, at last, decision hanyalah kembali kepada ALLAH! Diserahkan kepada Allah, melalui ikhtiar dan patience, the most important one :D But, on the while waiting for the moment, dia should have to lengkapkan diri, dengan segala ilmu dari segi mental and physically...
            
          Let's see, what else yang di mentioned kan...SABARLAH MENANTI!Why? Cause, janji Allah is for sure! And, jangan ragu dengan janji Illahi...Allah had planned everything very beautiful and nice...~ Kekasih kan datang sesuai dengan iman di hati~

The most happy ending is...
"bila di dunia ia tiada
moga di syurga ia telah menanti
bila di dunia ia tiada
moga di syurga ia telah menunggu"
 
BARAKALLAH LAKUM!
JAZAKALLAH KHOIRON JAZAK!
UHIBBUKUM FILLAH!
ALAIKUM NAJAH BAHIRON!
ALAIYA NAJAHAN AIDHON...
AMIN, YA RABBI :D
HAPPY HAPPENING...

Ahad, 29 Mei 2011

Unlocked the DARKNESS...feel the CALMNESS!

بسم الله الرحمن الرحيم
First of all, di'dedicate'kan for Him, Allah Azza wa Jalla...Biiznillah. Because of His kindness, we're here in Islam, in healthiness, and Barakatuh! ~Alhamdulillah~
 In achieving the highest level of everybody's wishes...Mardhatillah
When we did something, Feels that it is enough?
Thought that you're not the black sheep mentioned to be replied?
Surely sure you're the person on the top?
And you'll never be at the bottom someday?




WHICH CRYING TYPE DID U MOST?

In The Name of The Most Powerful...
~ To apply for against any disruption from Syaitan Laknatullah ~
 wondering why? 
the answer was there, in ourselves!
all days before, we always tried our best 
make sure that yesterdays mistakes will not be twice today
sometimes we are so eager to do new things in our 'amal'
 order to be The Best Servant
 
realize or not?
we are here in the most perfect path
but why can't we get the happiness,
right here...deep in our heart
nothing sounds calmness...
always such there was a war hiding
never ending...
such there will be no end!


JEALOUS! 
To see others with their happiness
To see peoples with no problems
To see easily be friendly together
To see smile of statisfication
why I've never feel that?

IT'S TIME FOR REVENGE!
Is there was no more opportunity for me?
WHAT I'VE DONE
through all this, am I just seeking for the hope

NEVER CRIES EASILY, TRIES TO SAY SOMETHING FIRST!
I'm sorry...
I've never feel statistfied
I've hate to see others happiness without me beside them
I always blame people around me
I've never 'istiqamah' in my 'amal'
I can't make others be friend with me
I can't understand them well
I wondered why they hard to accept me as myself
I am just like a person in two different deminsion

trying to achieve is not enough
we together have to throw out all bad-heart-says
STOP ALL...prejudice, bad-sights, traduce, worries
it were all evil-whispers!
SADNESS SUCH A JAIL IN OUR HEART, LET IT GO!
always reminds ourselves...
don't easily judge other people
don't easily say about others weakness
don't think too much
REMEMBER! what you give, you get back!

" Truly, whereas remember Allah our heart become such paradise..."

CALMNESS...CAN YOU FEEL IT?
~ O, Allah... we raise our hands, humiliate our heart, count on You...for Your Blesses, Kindness! O, Allah...The Most Powerful, please throw all this darkness from my heart, please full the emptiness of my heart with Your love! ~

~HEY YOU! STOP ALL! If there still a dark dot on your heart, there still no light will enter your heart! REMEMBER ALLAH ALWAYS!~
YA RABBI...YA RABBI...

Jumaat, 27 Mei 2011

Ukhwah Bertaut di Kem PRS :)


بسم الله الرحمن الرحيم

For the first time....saya pergi Kem PRS peringkat SBP Zon Tengah...
Bertempat di Kem Mega Krystal, Kuala Selangor...
26-28 April 2011
Bersama 8 orang PRS F4 SEMASHUR yang lain...

Di kem tersebut..berkumpullah segala angkatan PRS SBP Zon Tengah
spt; SEMASHUR, SEPINTAR, SAS, ASIS, SESERI, SSP, KISAS, INTERGOMB,
INTERSABER, SMAPKAJANG, SMSS, KUSES....

Seperti biasa, debaran memang tak dapat dielakkan..he5
Saya dimasukkan ke Group 9 setelah undian adil telah dilakukan
Setiap group diberi nama ikut universiti tempatan...
GROUP 9; UTM!

GROUP saya...terdiri daripada..=)
= Fasi; Mr. Shanon
~ Rohaizat-SEMASHUR
~ Baihaqi- ASIS
~ Zaki@Roy- INTERGOMB
~ Alif- KISAS
~ SAS- ?
~ SMAPK- ?
~Farhani@ Froz- KISAS
~ Zaidatul@ Opah- SEPINTAR
~Syakirah@ Syakie- SSP
~ Amalina@ Amal DC- INTERGOMB
~ Zarith Sofia@ Peah- SESERI
~ Amirah@ saya!- SEMASHUR

= Dua orang budak laki SAS ngan SMAPK tu..terlupa lah namenya....Asif, jiddan =

Nasib baik ni bukan kem jati diri...kalau tak, habis kena pulun ontime giler...so, di Kem Kejurulatihan ni, kami didedahkan dengan pelbagai perkongsian ilmu berkenaan aktiviti PRS..
Know what? seems like boring...tapi alhamdulillah, seronok sangat..plus, kitorang siap diberi Kuliah Maghrib and Kuliah Subuh sekali...


Ukhwah Bertaut di Kem PRS

         SEMASHUR arrived paling lambat. Kitorang tak dapat dorm lagi, same la dengan SEPINTAR...Alhamdulillah, dormmate montok gler..ngan Farzana and Aina,SEPINTAR. Mujurlah, kami dalam kalangan PRS, semua mudah nak beramah mesra, sporting, memang superb la!

        Masa malam first, dahla dorm ber-air cond...galak masing2 bercerita pengalaman and sekolah sendiri. Banyak gak share cerita ngan Aina pasal SEPINTAR. Cerita pasal masalah hati ke hati pon same...hu5..tup2 esoknya ..bangun lambat! padan muko eden ni ha!

        Dipertanggungjawabkan sebagai AJK Makanan...memang seronok. Kitorang kene basuh pinggan sendiri, dewan makan muslimin dan muslimat pon diasingkan. Boleh la kami dalam group tu share cerita, rapatkan ukhwah sesame sendiri. Setiap pagi dihidangkan dengan senaman yang mengasyikkan! Macam2 tarian yang kami belajar. Even just a simple exercise, boleh la sweat yang dikeluarkan...hu5!

        
          Nak cakap pasal ukhwah...seronok bile share pengalaman dengan Farhani from KISAS. Dengan muslimat KISAS yang lain, cam excited semacam jer, cause sodiqoti ade sorang kat sane...Besides, dalam group sendiri pun, rasa puas sebab dapat peluang meluahkan rasa hati dalam mane2 topics yang kami discussed. Alhamdulillah...

Dah Nak Balik SEMASHUR!

       Bas SEMASHUR dijangka tiba sedikit lambat. Masa yang ada dimanfaatkan untuk last sayings dengan sodiqot PRS. Mule lah lepak2 sekejap depan surau...dengan students SESERI n KISAS. Tak dilupakan, to make sure always keep in touch...nombor n YM ke FB ke dari PRS. Tapi, paling sedih mase muslimat KISAS balik la...whua5! La Tahzan! Siap tata titi tutu lagi, sampai van diorang hilang dari eye sight. 

      The most beloved friends, Syakie-SSP, Farhani-KISAS, AmalDC-INTERGOMB, AINA-SEPINTAR, Zaidatul-SEPINTAR, Sofea-SESERI....dan lelain lagi...meskipun nama tak melekat di cerebellum, namun wajah antum, jika ku tatap sekali lagi...pasti tersemat melekat di qolbi! Biiznillah!

UKHWAH FILLAH ABADAN ABADA!
JAZAKALLAH KHOIRON KATHIRO!
UHIBBUKUM FILLAH!
BARAKALLAHU LAKUM... =)