Jumaat, 30 April 2010

Selamat Hari Jadi Yang Ke-45

Assalamualaikum....
Ahlan Bikum...Ad'ukum fil Azza Wa Jalla
Abadan Abada..Insya-Allah :-)


Nampaknya saya dah lame tak menulis kat blog nih..
aiseh....malas sebenarnye....ha5

Dengan kesempatan ini..nak habq cket 
28 April hari tu...birthday ayah saya.....



Saya masih ingat kata-kata ayah saya
" Angah tak payah risau pasal duit,
angah blajar je
pandai2lah ayah carik duit "

GEWD LAK najihah!!!!

Sabtu, 3 April 2010

Jihad Fi Sabilillah....

Alhamdulillah..selepas cuti seminggu....(cuti penggal pertama), 
saya dan kengkawan telah menjalani UPS 1 ...:)


Perjalanan menuju kebahagiaan yang sarat duka dan cabaran
Kata-kata hikmah bermadah bicara...
~ The light at the end of the tunnel ~

Kami semua tetap menjalani ujian itu
dengan kudrat ilmu yang telah diperolehi
tangan tetap digagahi
untuk mencoret segala pengisian otak 
di kertas jawapan 
atau lebih digeruni sebagai OMR....


Sebagai seorang insan yang telah berusaha 
dan difikirnya usaha itu cukup 
bagi menghadapi kejayaan yang akn datang..
pastinya  LIGHT yang disebut itu ingin dikecapi....

Begitu juga aku ..
insan yang tidak seberapa 
yang hanya mengecapi pangkat hamba 
dek tuntutan fuedal yang diketuai Yang Maha Kuasa....

Ucapan 
" Gewd lak....Buat betol2 ye......Jangan cuai.............Dapatkan straight A........." 
sentiasa direflct eardrum ku
Mana tidaknya kejayaan itu 
bukan sahaja disandarkan diri ini 
malah insan2 lain yang turut meratap dan mengharap sama

Aku sedar apa yang aku usahakan itu yang akan aku kecapi...
Begitu juga dengan UPS 1 aku ini...


3 hari yang dilalui 
bagaikan 3 tahun 
telah mengajar ku erti kesabaran
namun hakikatnya....
di akhir yang menanti jika bukan kejayaan.
.itu amat menyeksakan
apatah lagi itu bukan kejayaan yang sebenar dan abadi


Apapun..bagi yang mendatang harus 
aku hadapinya dengan tabah hati 
serta usaha yang meninggi setinggi-tingginya.,....

Kerana apa...kerana apa yang hendak aku genggam 
adalah sehelai kertas keputusan peperiksaan
yang isinya kecemerlangan yang terbilang dan jitu
berkat usaha gigih sang perindu najahan bikhoir....
~AMIN~

Selamat Hari Jadi...

Saban tahun...umur setiap insan semakin meningkat...
Namun...apa yang dibimbangi, pahala tidak bertambah sebaliknya dosa....
Tepat tanggal 10 Mac ibuku, Nor Hamimmah binti Kusdi telah menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-43 tahun..:)


Alhamdulillah..rezeki Yang Maha Pemurah...
.bondaku masih dikurnia nikmat yang tidak terhingga iaitu nikmat hidup dan iman
Dia masih lagi mampu menyayangi aku serta keluargaku 
dek lumrah seorang wanita kurniaan 
Yang Maha Kuasa

Terima Kasih Ya Allah
Aku mohon keampunan-Mu 
sekiranya aku tidak berjaya menghargai nikmat kurniaan-Mu, Ya Allah

Namun apakan dayaku..hamba yang lemah ini...
hanya mampu memohon dan meminta kepada-Mu, Ya Allah
Aku mohon keampuanan dosa buat bondaku...
kupohon ma'arifat, rahmat, dan kasih sayang-Mu
buat insan yang telah melahirkan aku ini, Ya Allah 


Kini, bondaku sedang menyambung pelajarannya di 
Kolej Universiti Islam Antarbangsa (KUIS)....
Apa yang kuharapkan adalah kejayaan,
berkat usaha beliau yang tidak pernah kenal lelah dan putus asa...

~ Man Jadda Wa Jada ~
Berikanlah kejayaan di dunia dan akhirat buat ibuku, Ya Allah...

FUh....>_<.Inallah Ma'ana ....

Assalamualaikum wa marhaban bikum....:)
Alhamdulillah....saya masih diberi kesempatan untuk berkarya di blog yang tak seberapa ni....


Pertama sekali...ingin sekali saya bagi tau kedukacitaan yang melanda diri saya....ha5
Sebenarnye..b4 ni blog saya ni..saya da letak lagu...(bagi  sesape yg sempat ziarah)
lagu nye bertitle....~Satu Tekad -UNIC~
namun sekarang simfoni qolbi hanya tinggal nama.....:(
Sebab, cadangnya nak tukar lagu lain..tapi...tetibe bile dah tukar tak kluar lagunye
punyela berkecai dan berkecamuk hatiku.....



Ape pun...stiap yg berlaku itu pasti ade hikmahnye..bukan?
Dan..tak semestinya apa yg kite suka dan hendak itu baik untuk kita....
Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui..:)
Dan sesunggunya Allah menyukai orang yang bersabar....
insya-Allah...bersamalah kita menuju ke arah Yuhibullah itu...:)